>Vikingemusik - foredrag<

Rundt omkring legede voksne og børnevikinger med hinanden, kæreste-vikinger gik hånd i hånd og nogle kvinder var i fuld gang med at bage brød.

Publikum manglede bestemt ikke noget at se på, og det virkede også som om, at de sugede både oplevelser og viden til sig. Udover de mange forskellige boder kunne publikum som noget nyt i år også få et indblik i vikingernes musikstil. Og det virkede som et rent trækplaster. Tonerne fra et af de mange blæseinstrumenter, der blev vist frem, ledte tankerne hen på den klassiske tegnefilm "Valhalla".

Og det udløste store klapsalver fra publikum, der interesseret fulgte med i et foredrag om de forskellige vikinge-instrumenter.

Vikingerne i boderne havde da også meget travlt med at fortælle om de skind, smykker, køkkenredskaber eller træsværd, de solgte. Alle ville vide, hvad de hed i vikingetiden, hvor det blev brugt og af hvem.

På vej væk fra boderne var der flere børn der løb hen til forældrene og ivrigt skulle fortælle om den Thors hammer, de lige havde købt.

Nogle af de nysgerrige gæster på Vikingemarkedet var Jesper og Elser, der havde taget deres tre børn, Bente, Claus og Lenette, med på markedet. Det er anden gang, de gæster markedet, og de er ekstra imponeret over markedet i år. - Det virker meget større. Der er mange flere boder og flere ting at se. Det er jo spændende at se, hvad man lavede i vikingetiden, og jeg tror da, man lærer noget, siger de og tilføjer: - Det er dejligt at se det "live" i stedet for at se nogle gamle ting på et museum. Jeg synes, det er meget virkeligt. Og selvom det er et marked, hvor jo man kan prutte om prisen og købe en lille ting med hjem, så er det ikke det, der er trækplastret.