Portugalmusik - Kim Sjøgren

Violinisten Kim Sjøgren er med et handikap på omkring de 10 en ganske habil golfspiller. Han har haft mange spændende oplevelser på golfbaner i udlandet.

Første gang violinisten Kim Sjøgren spillede golf var i USA, hvor en bekendt tog ham med ud og spille i Twin Peaks Golf Club i staten Washington.

Det var lige efter at David Lynch' tv-serie af samme navn havde lagt de danske gader øde, og selvom han efter eget udsagn så helt forkert ud på en golfbane, blev han alligevel lidt interesseret i spillet.

Nogle år senere kom han for alvor i gang, og nu er han en særdeles dedikeret og entusiastisk golfspiller med et handikap omkring de 10.

»Når jeg kører rundt i Danmark og Sverige og optræder, har jeg altid mine golfkøller med mig og sørger som regel for at få tid til at spille en runde, men når jeg rejser udenlands, medbringer jeg som regel enten violinen eller golfkøllerne,« siger den 52-årige virtuos, der er så glad for golfsporten, at han for nogle år siden lavede en cd med golfnumre.

Fantastisk på Mauritius

»I januar var jeg for anden gang på Mauritius og spillede på den helt nye og fantastiske Ernie Els bane, og på den bane som Bernhard Langer har designet på Ile de Cerf. Banen er rangeret som en af de 10 sværeste i verden, men jeg synes faktisk ikke, den er så svær, selvom der er meget vand i spil. Det er et helt fantastisk sted, banen er utrolig, og så er der varmt.,« siger Kim Sjøgren, der også holder meget af Portugal.

»Min kone er portugiser, så jeg er i Portugal et par gange om året og spiller golf, hver gang jeg er der. Hun kommer fra Estoril, så det er banerne deromkring, jeg spiller. Baner som Penha Longa, Quinta da Marinha og Oitavos. Jeg har lavet mit hidtil eneste hole in one på Quinta da Marinha, og dagen efter spillede jeg banen igen, denne gang sammen med Peter Schmeichel. Da vi kom til hullet, fortalte jeg, at jeg jo lige vidste, hvordan det skulle spilles. Slog et 7-jern og var 40 cm fra at gentage kunststykket!«

Vild med links

For tiden arbejder Kim Sjøgren på en cd med irsk folkemusik, og i forbindelse med indspilningerne, der foregår i Irland, har han besøgt den grønne ø mange gange de seneste fire år, og han har selvfølgelig også spillet på en lang række af Irlands bedste baner.

»Inden jeg besøgte Irland første gang, havde jeg aldrig spillet links golf før. Nu er jeg helt vild med det. For mig er det selve essensen af at spille golf, og de irske links baner slår alt, hvad jeg har prøvet,« siger han.

»Links golf er svært, men fascinerende, og jeg holder meget af den naturoplevelse, man får på de baner. Den eneste ulempe er, at man aldrig rigtigt kan stole på vejret derovre,« siger Kim Sjøgren, der er medlem af Silkeborg Golf Club, og indtil starten af denne sæson også spillede i Hørsholm ved København.