>Evighedsskuespillerinde - Susse Wold<

Verden over fejres 200 året for H.C. Andersens fødsel 2. april 1805 i denne tid. Også i Byen bliver denne særlige begivenhed markeret.

Sognets Menighedsråd har fået skuespilleren Susse Wold til at komme til Kirken, mandag 21. marts klokken 19.30, hvor hun vil læse H.C. Andersens eventyr, "Snedronningen", for en forhåbentlig fyldt kirke.

Susse Wold er vel kendt af de fleste, efter at hun har spillet et væld af roller både på tv, film og ikke mindst teater, hvor hun har spillet alt lige fra drama til musicals og komedier.

Hun har siden 1985 været præsident for den danske AIDS-fond og har modtaget talrige priser for sit skuespil, blandt andet Poul Reumerts legat. I 1996 blev hun slået til Ridder af Dannebrog af 1. grad og næsten selvfølgeligt har Kronprins Frederik udnævnt hende til H.C. Andersen ambassadør.

"Snedronningen" er eventyret om Kaj og Gerda, som er to børn, der altid har leget sammen. En dag bliver Kaj så mærkelig, vred og uvenlig mod Gerda. Han har fået splinter af Djævelens troldespejl i hjerte og øjne og ser nu verden på en helt vrangvendt måde.

En vinteraften er han ude at kælke, og i snestormen kommer snedronningen og tager ham med op i sin kane - og væk er han. Men Gerda kan ikke glemme ham og drager ud i verden for at finde ham. Overalt søger hun og kommer til sidst langt mod nord til snedronningens iskolde slot.

Her finder hun Kaj travlt optaget af at lægge et puslespil, forstands-isspillet, som skal danne eet bestemt ord for at han kan slippe fri. En tåre fra Gerdas øjne smelter splinterne fra troldespejlet og sammen kan de lægge ordet evigheden. Snedronningen giver Kaj fri, og de går sammen ud i verden.

Der er plads til små 200 tilhørere i det smukke kirkerum, hvor Susse Wold optræder.

Selvom der er gratis adgang, skal man afhente adgangsbilletter i et af byens pengeinstitutter, og der udleveres højest to billetter pr. person, oplyser udvalgsformand og sekretær for Menighedsrådet.